BINETA DIOP


L'any 2013 la Fundació Lluís Llach engega el seu tercer projecte. Aquest està destinat a subvencionar a les dones de la Comunitat Rural de Palmarin la seva formació agrícola a través d’uns cursos dirigits per experts de Dakar, per tal que aquest grup de cent dones, ja organitzat en l'Associació Yoon Ndial i amb alguns anys d’experiència pel que fa al treball col•lectiu, pugui acabar desenvolupant una activitat de possible rendibilitat econòmica i un ajut immediat a la salut alimentària familiar.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és que el col•lectiu més important de dones d'Ngalou (el poble més habitat de Palmarin), un cop hagin rebut aquesta formació, es puguin organitzar per tal de:

1- Capitalitzar els seu coneixements amb la formació d’altres grups de dones: Retroalimentació de coneixements.
2- Comercialitzar els seus productes a través de la seva pròpia organització amb la venda de la seva producció dins de la mateixa comunitat de Palmarin, o en mercats propers.
3.-Incidir en la qualitat alimentària familiar a través de la pràctica de micro-horts que poden instal•lar a la mateixa casa de residència, i que permeten el cultiu de tota mena de llegums i hortalisses.

En la seva primera fase inicial la Fundació Lluís Llach es fa càrrec de les despeses del curs de formació d'una setmana de duració per les 10 dones més "capacitades" d’aquest col•lectiu per tal que després cadascuna de les participants pugui liderar un grup de 10 dones més, amb la finalitat de transmetre els coneixents adquirits i d'aquesta manera acabin treballant en aquest nou projecte cap a un centenar de dones.

En la segona fase del projecte, o sigui en la pràctica del cultiu de l'hort en grups cada vegada més nombrosos. S'han plantat centenars d'enciams, a Palmarin pràcticament inexistents, així com pastanagues, carabassons, pebrots... i algunes varietats autòctones de les quals no en tenim traducció.

Les despeses econòmiques del projecte són: Curs de formació (factura de l'ensenyant i programa) , cessió d'un terreny del mateix Lluís Llach on s'hi fan les pràctiques, despeses d'aigua, provisió de mànegues de 60 metres per tenir accés a l'aigua.


PROJECTE ASSOLIT

 

   


        


 Copyright © 2002, www.lluisllach.com - Avis Legal